top of page

Veldmedewerker

Vacature

bodem/grondwater

Almere/landelijk

39 uur

€ 2.400,- en € 3.600,- 

Mbo, medior

veldmedewerker grondwater

Jouw baan

Je bent misschien al een aantal jaren veldmedewerker en toe aan meer afwisseling? In deze gecombineerde functie van veldmedewerker/meettechnicus kun je je kennis verder ontwikkelen en in de praktijk toepassen. Maar je bent vooral niet bang voor wat modder.

Koenders Instruments heeft diverse raamcontracten met gemeenten, waterschappen en provincies, waardoor we zo’n 3000 grondwatermeetpunten door heel Nederland in stedelijk én natuurlijk gebied in beheer hebben. Als veldmedewerker plaats je nieuwe peilbuizen, optimaliseer je bestaande peilbuizen, inclusief meetpuntafwerking (straatpot of beschermkoker). Daarnaast onderhoud je de meetpunten en de omgeving. Je plaatst en onderhoudt online grondwater monitoringsystemen/dataloggers en verricht diverse controle- en inmetingen (handpeilmeting, inmeten x- en y-coördinaten en NAP-hoogte). 

 

Je bezoekt meetlocaties voor planbaar, periodiek onderhoud en op ad hoc basis bij systeemstoringen en twijfel over de kwaliteit van de gemeten sensordata. Je doorloopt alle procedures nauwgezet, voert controlemetingen uit, vervangt de nodige onderdelen en dankzij jouw accurate analyse van het systeem en de omgeving, verhelp je storingen en komt de datalevering weer snel op gang.

Daarnaast kom je met concrete verbeteradviezen. Je zorgt dat je administratie klopt, dat je werkbus, (meet)apparatuur, gereedschappen in topconditie zijn en reserveonderdelen bij je hebt. Je vindt een goede voorbereiding heel belangrijk, zodat je je werk goed kunt uitvoeren. Je wordt daarin ondersteund door de werkvoorbereider en de projectleider.

Hier kom je te werken

Koenders Instruments is gevestigd in Almere. Al onze disciplines en specialisten bevinden zich onder één dak, waarbij directe ondersteuning en betrokkenheid altijd aanwezig zijn en we ook snel kunnen schakelen. Je werkdag begint in Almere en indien het werk het toelaat kun je ook vanuit huis starten. Je werkgebied omvat heel Nederland en je komt op de mooiste plekken in zowel stedelijke als natuurlijke gebieden! Je werkt veel zelfstandig en soms in teams, afhankelijk per project.

We realiseren mooie, diverse projecten waarmee we overheden en organisaties in staat stellen om datagedreven, proactief en efficiënt te handelen bij het veilig, duurzaam en leefbaar inrichten en beheren van onze leefomgeving. We zijn een kleine organisatie met een innovatief, betrokken en betrouwbaar karakter. Naast plezier en een inhoudelijke, uitdagende functie, zijn de arbeidsvoorwaarden ook belangrijk. 

Icoon Water
Icoon Natuur en Groen
Icoon Weer en Klimaat
Icoon Infrastructuur
Icoon Geotechniek

Wat wij bieden

 • Een salaris tussen de € 2.400,- en € 3.600,- bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband en afhankelijk van jouw kennis en ervaring, die meegroeien met je ontwikkeling

 • Je start met een tijdelijk contract, met uitzicht op een vast dienstverband

 • 25 Vakantiedagen, vakantiegeld, collectief pensioen, laptop, telefoon en andere secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een individueel keuzebudget

 • Een werkbus met tankpas, want je moet natuurlijk wel naar onze projecten

 • On-the-job inwerkperiode met een vaste buddy

 • Een prettige werkomgeving waarin we oog hebben voor jouw belangen

 • Een gezellig (klein) team met collega’s dat ervan houdt om samen successen te vieren

 • Mogelijkheden tot het volgen van relevante trainingen/opleidingen

 • En ben je na een aantal jaren toe aan de volgende stap in je carrière, dan gaan we daarover graag met je in gesprek. Er is altijd wel een nieuwe uitdaging voor je te vinden binnen Koenders Instruments

Icoon Water
Icoon Weer en Klimaat
Icoon Natuur en Groen
Icoon Infrastructuur
Icoon Geotechniek

Wat jij meeneemt

 • Een (technische) Mbo-opleiding (groen, bodem/milieu, civiel)  

 • Je hebt 2 tot 3 jaar ervaring in een soortgelijke functie

 • Digitale kennis is een must (GPS- en waterpasapparatuur)

 • Analytisch vermogen om snel tot de kern van een probleem te komen

 • Je werkt zeer nauwkeurig en gestructureerd

 • Kennis van gangbare softwarepakketten

 • Rijbewijs B is een must 

 • Je bent woonachtig binnen een straal van ongeveer 30 km rondom Almere

 • Bij voorkeur in bezit van VCA- en BHV-certificaten (of bereid dit te behalen)

 • Erkend voor de BRL SIKB protocol 2001 is een plus (of bereid dit te behalen)

 • Zin om samen te werken met een geweldig team

 

Voldoe je niet helemaal aan dit lijstje, maar denk je toch dat deze functie iets voor jou is en wil je bijvoorbeeld starten als junior veldmedewerker? Laat het ons dan vooral weten. We zijn benieuwd naar je verhaal en denken graag met je mee.

Interesse?

Herken je jezelf in deze functie?  Solliciteer dan direct. We zien je CV en motivatiebrief graag tegemoet. 

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Michiel de Jong via: jobs@koenders-instruments.com of bellen naar: +31 36 548 61 80

bottom of page