top of page

Meettechnicus

Vacature

Almere/landelijk

39 uur

€ 3.000,- en € 4.500,-

Mbo, medior

Meettechnicus Erik Alphen

Jouw baan

Als meettechnicus bij Koenders Instruments installeer je én onderhoud je onze online meetsystemen in het veld. Onze meetsystemen vind je terug in meren, rivieren, riolering, dijken, bruggen, tunnels, grondwater, bodem en in de openbare ruimte. 

Bij installatiewerkzaamheden plaats je het meetsysteem, verricht je metingen om het systeem in te stellen, zodat deze na inbedrijfname nauwkeurige data verstuurt naar ons Cloud servers. Direct na plaatsing verwerk je op locatie de installatiegegevens (inmetingen, foto’s, bijzonderheden en/of afwijkingen) online in onze database.

 

Je bezoekt meetlocaties voor planbaar, periodiek onderhoud en op ad hoc basis bij systeemstoringen en twijfel over de kwaliteit van de gemeten sensordata. Je doorloopt alle procedures nauwgezet, voert controlemetingen uit, vervangt de nodige onderdelen en dankzij jouw accurate analyse van het systeem en de omgeving, verhelp je storingen en komt de datalevering weer snel op gang. Je verwerkt op locatie de uitgevoerde werkzaamheden online in onze database.

 

Je meldt bijzonderheden en afwijkingen aan de werkvoorbereider of projectleider. Daarnaast kom je met concrete verbeteradviezen. Je zorgt dat je administratie klopt, dat je werkbus, (meet)apparatuur, gereedschappen in topconditie zijn en reserveonderdelen bij je hebt. Je vindt een goede voorbereiding heel belangrijk, zodat je je werk goed kunt uitvoeren. Je wordt daarin ondersteund door de werkvoorbereider en de projectleider.

Hier kom je te werken

Koenders Instruments is gevestigd in Almere. Al onze disciplines en specialisten bevinden zich onder één dak, waarbij directe ondersteuning en betrokkenheid altijd aanwezig zijn en we ook snel kunnen schakelen. Je werkdag begint in Almere en indien het werk het toelaat kun je ook vanuit huis starten. Je werkgebied omvat heel Nederland en je komt op de mooiste plekken in zowel stedelijke als natuurlijke gebieden! Je werkt veel zelfstandig en soms in teams, afhankelijk per project.

We realiseren mooie en diverse projecten waarmee we overheden en organisaties in staat stellen om datagedreven, proactief en efficiënt te handelen bij het veilig, duurzaam en leefbaar inrichten en beheren van onze leefomgeving. We zijn een kleine organisatie met een innovatief, betrokken en betrouwbaar karakter. Naast plezier en een inhoudelijke, uitdagende functie, zijn de arbeidsvoorwaarden ook belangrijk.

Icoon Water
Icoon Natuur en Groen
Icoon Weer en Klimaat
Icoon Infrastructuur
Icoon Geotechniek

Wat wij bieden

 • Een salaris tussen de € 3.000,- en € 4.500,- bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband en afhankelijk van jouw leeftijd, kennis en ervaring. Je salaris groeit mee met je ontwikkeling

 • Je start met een tijdelijk contract, met uitzicht op vast dienstverband

 • 25 Vakantiedagen, vakantiegeld, collectief pensioen, laptop, telefoon en andere secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een individueel keuzebudget

 • Een werkbus met tankpas, want je moet natuurlijk wel naar onze projecten

 • On-the-job inwerkperiode met een vaste buddy

 • Een prettige werkomgeving waarin we oog hebben voor jouw belangen

 • Een gezellig (klein) team met collega’s dat ervan houdt om samen successen te vieren

 • Mogelijkheden tot het volgen van relevante trainingen/opleidingen

 • En ben je na een aantal jaren toe aan de volgende stap in je carrière, dan gaan we daarover graag met je in gesprek. Er is altijd wel een nieuwe uitdaging voor je te vinden binnen Koenders Instruments

Icoon Water
Icoon Weer en Klimaat
Icoon Natuur en Groen
Icoon Infrastructuur
Icoon Geotechniek

Wat jij meeneemt

 • Een afgeronde en relevante mbo-opleiding op niveau 3 of 4 

 • Minimaal twee jaar ervaring in een soortgelijke functie

 • Vakkennis waarmee je ook ons weer nieuwe dingen kunt leren

 • Analytisch vermogen om snel tot de kern van een probleem te komen

 • Oog voor detail

 • Je werkt zeer nauwkeurig en gestructureerd

 • Je bent woonachtig binnen een straal van ongeveer 30 km rondom Almere

 • Kennis van gangbare softwarepakketten

 • In bezit van rijbewijs B en bij voorkeur ook VCA-diploma 

 • Zin om samen te werken met een geweldig team

 

Voldoe je niet helemaal aan dit lijstje, maar denk je toch dat deze functie iets voor jou is en wil je bijvoorbeeld starten als junior meettechnicus? Laat het ons dan vooral weten. We zijn benieuwd naar je verhaal en denken graag met je mee.

Interesse?

Herken je jezelf in deze functie?  Solliciteer dan direct via de knop. We zien graag je CV en motivatiebrief tegemoet. 

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Michiel de Jong via: jobs@koenders-instruments.com of bellen naar: +31 36 548 61 80

bottom of page