Robuust, beproefd en innovatief

Wij bouwen slimme meetsystemen en sensornetwerken op basis van robuuste, beproefde en innovatieve hardwaretechnologieën. Door het beste uit deze werelden te combineren, creëren we meetsystemen die langdurig in staan voor het registreren en verzenden van betrouwbare sensordata.

Hardware platform

Datalogger buiten- en binnenkant

Flexibel en modulair

Onze meetsystemen bestaan uit een datalogger, één of meerdere nauwkeurige sensoren, een communicatiemodule, systeembehuizing en systeemvoeding. Door de flexibele en modulaire opbouw zijn wij in staat om voor elke gewenste toepassing een passend (maatwerk) meetsysteem te configureren. Dit kan gaan om één enkel systeem tot grote(re) productieseries.

Low-cost, energiezuinige IoT meetsystemen
Voor veel voorkomende operationele metingen hebben wij standaard meetsystemen ontwikkeld die zich het beste laten omschrijven als zeer compacte, energiezuinige en schaalbare IoT sensormodules en nodes.

High-end, complexe data-acquisitiesystemen
Wij verzorgen de engineering en bouw van complexe, high-end data-acquisitiesystemen die een grote verscheidenheid aan meetsensoren scannen, geprogrammeerde berekeningen uitvoeren, gegevens converteren, opslaan, doorsturen en externe apparaten besturen.


Sensoren

Wij integreren een uitgebreide reeks nauwkeurige sensoren in onze meetoplossingen. Wij werken daartoe samen met enkele partners. Dit zijn zeer gerenommeerde sensorfabrikanten zoals Campbell Scientific, In-Situ Inc, Geokon, Sentek, Geolux en MPS. Wij vertegenwoordigen deze A-merken en leveren hun sensoren en componenten ook als losse producten. Naast onze eigen uitgebreide reeks sensoren zijn wij in staat om vrijwel ieder commercieel verkrijgbare sensor te leveren en te integreren in onze meetoplossingen.

Advies of toelichting nodig? Neem contact met ons op en we helpen u graag verder.

Waterspanningsensor

Netwerktechnologieën

Er zijn vele (mobiele) netwerktechnologieën beschikbaar om meetsystemen te verbinden aan het internet of een back-end server. Denk hierbij bijvoorbeeld aan GSM/2G (GRPS), 3G, 4G (LTE en LTE-M), LoRa, Sigfox en NB-IoT. Oude technologieën worden uitgefaseerd en nieuwe verbeterde technologieën doen hun intrede. Maar welke technologie past nu het beste bij uw toepassing? Immers de werking van de systemen mag niet beperkt worden door locatiekeuze, netwerkdekking, energievoorziening en uw (realtime) databehoefte. Gelukkig kunnen wij u verder helpen met de volgende (sensor) netwerktechnologieën:

  • M2M/IoT communicatie
  • ethernet communicatie
  • WiFi communicatie
  • spread-spectrum radio communicatie
  • smalband RF communicatie
  • satellietcommunicatie
  • CPI communicatie
  • seriële communicatie

M2M en IoT communicatie

Flexibiliteit, veiligheid en maatwerk

Wij leveren voor onze meetsystemen met M2M/IoT communicatie een breed scala aan simkaarten (eSim, SecureSim, SmartSIM, eUICC sims) en aanvullende connectiviteitsdiensten. De simkaarten worden qua configuratie en abonnementsvorm op de situatie en behoefte van de klant afgestemd. Daarbij richten wij ons op flexibiliteit, veiligheid en maatwerk om het maximale potentieel uit de M2M en IoT applicatie voor onze klanten te halen.

Vragen of advies nodig over M2M en IoT? Neem contact op en we vertellen u graag meer.